FAQ

FAQ Chauffeur

Moet ik iets betalen om me te registreren?
Nee, de registratie is volledig gratis.

Kan ik vroegtijdig stoppen met de campagne?
CarCatcher heeft een overeenkomst dat er x aantal wagens zullen rondrijden met zijn/haar reclame. Om deze reden is het niet aangewezen vroeger te stoppen dan voordien afgesproken. Indien u toch van mening bent om dit te doen, zijn wij genoodzaakt om alle resterende vergoedingen onmiddellijk te staken en een forfaitaire schadevergoeding van 100 euro (excl. BTW) aan te rekenen voor het aanmaken van een nieuwe sticker. Daarnaast wordt er 15 euro administratieve kosten doorgerekend voor het aanleveren van een nieuwe reclame rijder die de campagne verderzet.

Moet ik veel kilometers rijden om reclame te rijden?
Het belangrijkste is dat de auto gezien wordt. Als u weinig kilometers aflegt, maar uw auto staat de hele dag zeer zichtbaar langs een drukke weg, dan heeft de campagne ook effect. We hanteren een maatstaf van ongeveer 10.000 kilometers per jaar.

Is een achterruitsticker gevaarlijk om mee te rijden?
We werken met een ‘one way vision’ folie. Dit betekent dat je perfect van binnen naar buiten kan kijken, maar niet omgekeerd.

Kan mijn wagen beschadiging oplopen door het plaatsen of verwijderen van de reclamesticker?
Alle advertenties worden professioneel aangebracht en verwijderd door een derde die is aangesteld door CarCatcher. Dus het is bijna onmogelijk schade op te lopen door het aanbrengen of verwijderen van de reclamesticker.

Kan ik een advertentie weigeren?
Jazeker, u kan steeds om ethische, religieuze of politieke overtuiging de reclameboodschap weigeren.

Waarom kan ik mijn auto niet volledig laten bestickeren?
We willen met u een duurzame samenwerking opbouwen. Stickers op de zijkant van de wagen zorgen na enige tijd voor kleurverschil. Dit heb je niet bij het bestickeren van een achterruit.

Wat als de auto of mijn sticker schade heeft opgelopen tijdens de campagne?
Indien dit het geval is, dient u meteen contact op te nemen met CarCatcher.

Hoe worden chauffeurs vergoed?
U wordt vergoed met een cadeaubon ter waarde van 50 euro per gereden maand.

Moet ik belastingen betalen op hetgeen ik bijverdien?
Alle inkomsten die u ontvangt via CarCatcher moeten aangegeven worden. U ontvangt jaarlijks een fiscale fiche (281.50) die u dient in te brengen bij de personenbelasting. Hou er rekening mee dat hetgeen u bijverdient een brutobedrag is. Wanneer u een totale vergoeding ontvangt die hoger is dan 125 euro op jaarbasis, dan wordt het gehele bedrag belast aan 27%.

Wat als ik een andere wagen aankoop?
Wanneer dit het geval is, dan vragen we u om dit onmiddellijk te melden bij CarCatcher via het e-mailadres info@CarCatcher.be.

Moet ik mij opnieuw registreren als ik rond gereden heb met reclame?
Nee, het lukt zelfs niet om opnieuw te registreren. Wij blijven beschikken over je gegevens en je zal automatisch opnieuw in de database terechtkomen van de beschikbare wagens.

FAQ Adverteerder

Ik ben een kleine zelfstandige, mijn budget voor publiciteit is niet groot. Is dit voor mij dan wel interessant?
Wij kunnen volgens uw budget een voorstel uitwerken waar u het meeste voordeel bij haalt. Wanneer u de tarieven zal vergelijken met andere media, zal u snel overtuigd zijn van de meerwaarde van CarCatcher.

Is adverteren via CarCatcher fiscaal voordelig?
Jazeker, adverteren is 100% fiscaal aftrekbaar.

Hoe weet ik dat de reclamerijders zeker met mijn reclame rondrijden?
Wij controleren de kilometerstand van de reclamerijder bij aanvang en bij het afsluiten van de campagne.

Waar kan ik auto’s met mijn publiciteit laten rondrijden?
Wij hebben een database met mensen vanuit verschillende regio’s die geïnteresseerd zijn om met reclame rond te rijden. Op basis daarvan kunnen we zeer specifiek of net erg uitgebreid gaan werken.